Vil stoppe laksefisket i to store elver fra i år

Written by on 15. februar 2023

Mindre fisk i elvene Røssåga og Saltdalsvassdraget gjør at de ikke foreslås åpnet for laksefiske fra i år. Ellers foreslås få endringer i laksefisket.
– Fordi færre laks enn forventet har kommet tilbake til Røssåga og Saltdalsvassdraget i Nordland foreslår vi å ikke åpne for fiske etter arten i de to elvene fra i år, sier direktør i Miljødirektoratet, Ellen Hambro.
Også sjøørreten fra Saltdalsvassdraget er under økende press. Miljødirektoratet foreslår derfor i en ny høring å redusere fisket etter sjøørret i elva, og med stang og håndsnøre fra båt i sjøen utenfor elva.
En totalgjennomgang av fiskereglene for laks, sjøørret og sjørøye gjøres hvert femte år, sist gang i 2021.
I år er et såkalt mellomår, som betyr at man kun gjør endringer som er helt nødvendige å gjøre allerede fra i år.
– Helt nødvendige endringer er for eksempel det å redusere fisket grunnet vesentlig mindre laks, sjøørret og sjørøye opp i elvene enn forutsatt, eller ny kunnskap som viser at gjeldende bestemmelser er fastsatt på feil grunnlag, sier miljødirektør Ellen Hambro.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy