Sjøbod blåste på havet: Politiet har startet etterforskning

Written by on 13. februar 2023

Politiet har starta etterforskning etter at fire utenlandske turister ble sendt til sykehus etter sjøboden de leide i Lofoten blåste på havet søndag kveld.
– Vi oppretter sak på det, for å se om husene er bygd som de skal. Det er ikke normalt at slike ting skal blåse på havet. Vi har startet etterforskning, og så får vi se hva den viser. Men foreløpig vet vi ikke så mye, vi har nettopp begynt.
Det sier politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira til NRK. Han forteller at politiet så smått har begynt med avhør av de involverte.
– Vi har forsøkt å snakke med dem, men det har vært noen språklige utfordringer. Dette er franskmenn. Men vi har snakka med noen, men det viktigste blir å se hvordan bygningene er satt opp. Det er helt nytt anlegg.
– Ut fra bildene ser det ut som at bygningen kun har stått løst oppå fundamenteringen?
– Vi har sett det samme, det er tydelig at det er noe som ikke er riktig, svarer han.
Finstad-Steira peker på at det er strenge regler man må forholde seg til når man bygger.
– Det er bruksforbud på de andre bygningene, fram til vi får undersøkt at de er satt opp som de skal, sier han.
– Har eierne fått noen formell status i forbindelse med etterforskningen?
– Nei.
– Hva tenker politiet om at noe som dette skjer?
– Det er betenkelig at det skjer, for det skal ikke skje. For så sterk var han ikke i natt at noe som dette skal blåse på havet. Jeg forstår at det må ha vært en traumatisk opplevelse for dem som blåste på havet, og så er vi veldig glad for at det gikk bra. For det kunne ha gått galt.
NRK har vært i kontakt med eierne av campingplassen.
– Dette har vært en sjokkerende hendelse for både våre gjester og for oss. Heldigvis kom brann- og redningsmannskaper fort til stedet og alle gjestene er evakuert og er tatt godt hånd om.
Det skriver Vidar Femdal Røe i en tekstmelding til NRK. Ifølge ham jobber eierne nå med å få en mer fullstendig oversikt over hendelsen og alle omstendigheter. NRK har spurt Røe hva han tenker om politiets etterforskning, og om han mener fundamenteringa er god nok. Det spørsmålet har han ikke besvart.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy