Oppretter tilsynssak mot lege på Helgeland

Written by on 3. februar 2023

Lege på Nord-Helgeland skal ha delt taushetsbelagte opplysninger til arbeidsgiver.
Nå blir det opprettet tilsynssak, opplyser Rana blad.
– Føler meg nødt til å sende klage, da jeg synes slik oppførsel og brudd på taushetsplikten som har skjedd i denne saken er alvorlig. Nevnte lege har nok en gang vist en kritisk adferd mot meg, skriver pasienten i en klage til Statsforvalteren datert november i fjor.
Klagen omhandler påstått brudd på taushetsplikten ved deling av taushetsbelagte opplysninger med pasientens arbeidsgiver. I brevet adressert til vedkommende helsepersonell skriver Statsforvalteren: – Klager hevder du har brutt taushetsplikten ved at du har ringt hennes arbeidsgiver og informert om legekonsultasjonen og sykdomshistorie/diagnose.
Klager viser til at hun ikke har samtykket til deling av denne informasjonen.
Statsforvalteren skal vurdere om vedkommende helsepersonell har brutt plikter i helselovgivningen.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy