Oppdaterte farevarselet, kraftig vind resten av dagen

Written by on 8. februar 2023

Uværet i nord fører til innstillinger i båt-, buss- og flytrafikken. I tillegg holdes skoler stengt, og Posten tør ikke levere post og pakker i Lofoten.Uværet i nord er i full gang. Det blåser friskt, og vinden skal øke utover dagen.
Klokka 13 oppdaterte Meteorologisk institutt farevarslet for vind. Det er observert svært kraftige vindkast på 32 til 42 meter per sekund i Lofoten, Vesterålen og deler av Troms. Også varselet for høye bølger er oppdatert. I Vestfjorden og på yttersida av Lofoten, Vesterålen og Troms er det ventet bølgehøyder på opp mot 12 meter.
De to høyeste målingene i lavlandet er målestasjonen ved Svolvær lufthavn, hvor de sterkeste vindkastene på 42,3 meter per sekund. Ved Hekkingen fyr som har observert 37,1 meter per sekund som sterkeste vindkast.
Utover ettermiddagen og kvelden ventes det fortsatt sør-sørvestlig full til sterk storm utsatte steder. Vindkastene kan nå opp til 30-40 meter per sekund.
Vinden avtar gradvis sent i kveld, og bølgene natt til torsdag.
I tillegg gjelder fortsatt gule farevarsler for vindkast for store deler av Nord-Norge. Her ventes det lokalt kraftige vindkast på mellom 27-33 m/s.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy