Kraftnettet i nord kan bli delt opp

Written by on 13. februar 2023

I dagens ordning er strømprisen den samme i hele Nord-Norge. Nå kan det bli aktuelt å dele opp den store kraftnett-regionen.
– Dette er noe som i dag analyseres. Om det kommer et slikt forslag, hvor det er naturlig å dele, og hvilke konsekvenser dette vil gi for prisene, er for tidlig å si, sier kommunikasjonssjef Martha Hagerup Nilson i Statnett til Fremover.
Norge er delt opp i fem regioner i kraftnettet, hvor strømprisene varierer blant annet som følge av strømeksport, flaskehalser og vannstanden i magasinene. Region NO4 omfatter både Nordland og Troms og Finnmark.
Den nordlige strømregionen kan gå mot energiunderskudd på grunn av høy forbruksutvikling og få planer om ny produksjon. For å øke utnyttelsen av nettet og dermed få en mer effektiv drift av hele kraftsystemet kan det være formålstjenlig å dele opp regionen, ifølge Statnett.
Men det er usikkert nøyaktig hvor regionen eventuelt vil bli delt opp, forklarer Nilson.
– Det er fortsatt ingen konklusjon, og både hvor og når en eventuell deling kommer må vi eventuelt komme tilbake til om det skulle bli aktuelt, sier hun. (NTB)


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy