Historisk lav januarledighet i Nordland

Written by on 3. februar 2023

Ved utgangen av januar er det 1 782 helt ledige arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 1,5 prosent av arbeidsstyrken og er laveste januarledighet noensinne.
Det opplyser Nav Nordland i en pressemelding.
I tillegg til de helt ledige er det 798 delvis ledige og 319 arbeidssøkere på tiltak. Dermed er det totalt 2 899 arbeidssøkere i Nordland, som utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er 1 546 færre arbeidssøkere enn samme måned i fjor, som gir en nedgang på 35 prosent.
– Selv om ledigheten har økt i januar sammenlignet med målingene de siste sju månedene i 2022, er det gledelig at vi har betydelig lavere antall arbeidssøkere enn det som har vært vanlig i januar, sier direktør ved NAV Nordland Cathrine Stavnes.
20 av fylkets kommuner har 1,5 prosent helt ledige eller lavere. Lavest ledighet er det i Lurøy kommune med 0,8 prosent helt ledige, mens Moskenes har fylkets høyeste ledighet på 4,5 prosent. I de større bykommunene har Bodø en ledighet på 1,2 prosent, Rana 1,1 prosent, Narvik 1,5 prosent og Vefsn 1,2 prosent.
Landet som helhet har en ledighet på 1,9 prosent helt ledige. Nordland har sammen med Trøndelag, Troms og Finnmark lavest ledighet av fylkene med 1,5 prosent helt ledige.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy