Økonomer venter global økonomisk tilbakegang i 2023

Written by on 16. januar 2023

Samtidig med den offisielle åpningen av Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos i Sveits mandag, publiserte WEF en ny spørreundersøkelse blant sjeføkonomer blant annet i store internasjonale finansinstitusjoner.
To tredeler av disse venter en global resesjon i 2023. 18 prosent mener dette scenarioet er «ekstremt sannsynlig».
– Situasjonen med den pågående høye inflasjonen, lav vekst, høy gjeld og høy fragmentering reduserer insentivene for investeringene som trengs for å få tilbake vekst og øke levestandarden for verdens mest sårbare, sier WEF-toppen Saadia Zahidi i en uttalelse.
Det finnes ulike definisjoner på økonomisk resesjon. En av de vanligste er krympende bruttonasjonalprodukt (BNP) i to kvartaler på rad.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy