Innfører turistskatt i Lofoten

Written by on 19. januar 2023

Regjeringen vil innføre besøksbidrag i Lofoten i løpet av året. Det bekrefter næringsminister Jan Christian Vestre på besøk i regionen i dag.
Lofoten har lenge søkt om å være pilot for en slik innkreving, og når detaljene rundt det juridiske og praktiske er klare, er Lofoten først ut.
– Det kan bli flere kommuner og områder som kommer med i pilotprosjektet, men det vil jeg ikke si noe om nå. Det er en grunn til at jeg er her i Lofoten med et smil om munnen og det er nettopp fordi vi setter i gang prosjekt besøksbidrag her. Det er en region som har ønsket seg det lenge, jobbet for det, vært kreative og kommet med gode forslag – og det synes jeg vi skal belønne, sier Vestre.
Reiselivssjef Line Samuelsen er mer enn fornøyd med nyheten som kom i dag.
– Jeg sitter nesten med tårer i øyene fordi jeg er så glad, og nå er vi endelig kommet så langt at dette kan skje. Vi har i flere år tatt til orde for å få finansiert fellesgodene i regionen fra de besøkende. Vi ser fram til at dette settes i gang, sier Samuelsen.
NHO Reiseliv har vært kritisk til innføring av det de kaller en turistskatt. De mener det er dyrt nok å feriere i Norge uten at det må skattlegges ekstra, og har bedt regjeringen vente med dette pilotprosjektet.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy