Frikjent for voldtekt – må betale erstatning

Written by on 30. januar 2023

En mann i slutten av 40-årene er dømt til å betale 250.000 kroner i erstatning til sin tidligere stedatter. Samtidig ble han frifunnet for å ha seksuell omgang med jenta. Det har Hålogaland lagmannsrett bestemt. Da saken gikk for tingretten, ble mannen frifunnet.
Han var tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under ti år, og for å ha hatt seksuell omgang med stebarn.
Selv har mannen hele veien nektet straffskyld.
Det var et såkalt bestemmende mindretall som mente at mannen måtte frikjennes.
I denne type saker er det fem meddommere og to fagdommere som skal avgjøre skyldspørsmålet. For å bli frikjent er det nok at tre av dommerne stemmer for frikjennelse. I denne saken stemte begge fagdommerne, og en av meddommerne for frifinnelse.
– Samlet sett foreligger det tvil om det har skjedd noe seksuelt fra tiltalte sin side, og i så fall hva som har skjedd. Tvilen tilsier at tiltalte sin forklaring ikke kan utelukkes, skriver de i dommen.
Imidlertid holder det med et såkalt alminnelig flertall for å dømme noen til å betale oppreisningserstatning. Dermed ble mannen dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta.
– Det understrekes at idømmelse av erstatningsansvar ikke rokker ved konklusjonen om at det ikke er grunnlag for straffansvar, heter det i dommen.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy