Ber Norge stenge havner for russiske fiskebåter

Written by on 17. januar 2023

Norsk-Ukrainsk Venneforening ber regjeringen om å stenge norske havnene for russiske fiskebåter og innføre et totalforbud mot eksport og import av russiske varer.
Norge bidro med 17,5 milliarder kroner til Russland i fjor. Nå ber Norsk-Ukrainsk Venneforening om en fullstendig handelsboikott av Russland.
– På tross av Russlands brutale invasjon av Ukraina, har Norge opprettholdt en omfattende handel med Russland. Den norske handelen er et viktig bidrag til å finansiere krigen, og vi er skuffet over at regjeringen ikke har gjort mer for å stoppe pengeflommen til Russland, sier Jan Ottesen, talsperson i Norsk-Ukrainsk Venneforening.
Og legger til:
– I 1986 innførte Norge en total handelsboikott av apartheidregimet i Sør-Afrika. Den internasjonale boikotten var en viktig årsak til at dette regimet falt. Det er ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det samme med Putin-regimet i Russland, og første steg fra norsk side må være å stenge havnene for russiske fiskebåter, sier Ottesen.
Også under fjorårets vinterfiske kom det krav fra flere hold om å stenge russiske fiskfartøy, som ifjor leverte fangster for 1,8 milliarder kroner ved norske fiskemottak. Regjeringen avviste imidlertid kravet.
(NTB)


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy