Her er rådene til deg som skal kjøre «hjem til jul»

Written by on 21. desember 2022

«Halve Norge» skal reise hjem til jul. Vegvesenet forventer at utfarten starter onsdag, men at den store utfartsdagen blir torsdag.
Hvert år skjer det rundt 75 ulykker med personskader i juletrafikken. Av og til blir ulykken en dødsulykke, skriver Statens vegvesen i en melding.
Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland har 5 råd til deg som skal frem og hjem til jul;
1. Ikke stress!
Bruk passasjeren, så du kan holde oppmerksomheten på veien.
– Uoppmerksomhet er medvirkende faktor i en tredel av de mest alvorlige trafikkulykkene, og nå før jul er det mye som tar oppmerksomheten vår. Bruk medpassasjerer slik at du kan holde fokus der du skal – på veien, sier Hovland.
2. Hold deg oppdatert på trafikken
– Bruk Vegvesen.no/trafikk og SMS- tjenestene våre før du kjører. Vi har gode tjenester som gjør at du kan forberede deg, og på denne måten komme tryggere og raskere frem. På Vegvesen.no har vi samlet mange tjenester for deg som skal ut på veien.
3. Tenk deg om før du kjører forbi!
– Du sparer lite tid totalt på turen din, og kan utsette deg og andre for fare. 40 prosent av fjorårets dødsulykker på veiene var møteulykker. Hvis alle vurderer en ekstra gang om forbikjøringen er nødvendig, kan vi spare mange liv på veiene.
4. Pakk trygt!
– Både julegaver og passasjerer må sikres godt i bilen. En hund eller en koffert kan veie tonn når de kommer susende ved en kraftig oppbremsing. Ha derfor alt godt festet, også i baksetet.
5. Kjør ansvarlig!
– Tilpass farten etter forholdene og kjør rusfritt. Vinteren betyr ofte utfordrende føreforhold. Da kan det være lurt å senke farten. Husk at fartsgrensene kun er en øvre grense, og at du bør kjøre saktere når forholdene er krevende, sier Hovland.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy