Forbrukerrådet: – Be om byttelapp når du handler julegaver

Written by on 20. desember 2022

Det å bytte julegaver er ingen lovfestet rettighet. Derfor bør alle som handler julegaver, be om en byttelapp, sier Forbrukerrådet.
Fire av fem opplever å få julegaver de ikke har bruk for, viser en undersøkelse for Unicef Norge. Nesten halvparten svarer at de ofte gir gaver de ikke vet om mottakeren har bruk for.
I samme undersøkelse svarte to av fem at de helst bytter gaver de ikke har bruk for. Men så mange som en tredel sier at de enten lar gaver de ikke har bruk for, ligge, eller kaste dem.
Det kan være mange grunner til at man ønsker å bytte en gave man har fått. Det viktigste å huske på for deg som kjøper gavene, er å få med en byttelapp. Har du ikke byttelapp, er det opp til butikken om du får byttet gaven.
– Når du kjøper en julegave, bør du be om en byttelapp. Da er du sikker på at mottaker har mulighet å bytte gaven om den ikke faller i smak. Det blir heller ingen diskusjon når den som ønsker å bytte gaven kommer i butikken. Byttelappen forteller mottaker hvor gaven er kjøpt og hvor lang tid man har på seg å gjøre et bytte, sier seniorrådgiver og jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet til NTB.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy