Ber folk forlate område når nye redningshelikopter skal lande

Written by on 9. desember 2022

12. desember tar SAR Queen over beredskapen fra Sea King.
Som følge av at det nye helikopteret har sterkere rotorvind må plassen utenfor gamle hovedinngangen i Parkveien, i Bodø sentrum, begrenses for ferdsel ved landing og avgang, melder Nordlandssykehuset i ei pressemelding.
Da et av de nye helikoptrene skulle lande på St. Olavs hospital i Trondheim i 2021, ble det virvlet opp grus og småstein som traff en ambulanse og skadet en ambulansearbeider.
Nå er det etablert et eget varslingssystem for å unngå at lignende skal skje under landing på Nordlandssykehuset i Bodø.
– Det er satt opp skilt med blinkende lys som forteller at man skal forlate området. Det anmodes å følge skiltingen og forlate området ved blinkende rødt lys, sier sikkerhetssjef Øystein Hoel i pressemeldingen.
Hoel advarer skuelystne som ønsker å se de nye redningshelikoptrene lande på det 42 meter høye sykehustaket.
– Is, snø og annet kan bli tatt av rotorvinden fra helikopteret og kan i verste fall gjøre skade. Da er det viktig at alle forbipasserende respekterer varslingene fra skiltet, sier Hoel.
Justisminster Emilie Enger Mehl besøker i dag 330-skvadronen i Bodø og skal prøvefly de nye SAR Queen-redningshelikoptrene.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy