Avinor har vedtatt bygging av ny lufthavn

Written by on 7. desember 2022

Styret i Avinor vedtok i dag formelt utbygging av ny lufthavn i Bodø.
– Flyttingen av lufthavna vil gi muligheter for en svært positiv byutvikling, som også vil styrke den regionale utviklingen. Dette er en etterlengtet dag for Bodø kommune og hele Nordland, og jeg gleder meg på deres vegne over denne litt tidlige julegaven, sier samferdselsminister, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.
Bakgrunnen for flyttingen av lufthavna er nedleggingen av Bodø hovedflystasjon.
Det er planlagt å flytte flyplassen omtrent 900 meter sør for dagens rullebane.
Vedtaket betyr at en ny flyplass står ferdig i 2029. Første spadetak blir i 2024. Kostnadsrammen er 7,2 milliarder 2022-kroner, der Avinor skal bidra med 2,6 milliarder, mens resten skal finansieres av staten og lokale midler.
– Med dette vedtaket er prosjektet endelig ordentlig i gang, sier samferdselsministeren.
Konsernsjef i Avinor, Abraham Foss er klar på at dette har vært en krevende sak.
– På den ene siden ønsker vi oss en ny lufthavn, noe vi har vi vært tydelige på hele veien. Samtidig er dette et svært kostbart prosjekt, som kommer til å få betydning for Avinors økonomi i mange år fremover. Dette er et stort prosjekt, for både Avinor, Bodø kommune og Forsvaret. Da er det naturlig at veien frem til endelig vedtak har vært litt krevende, selv om alle parter har hatt et klart ønske om å komme i mål, sier Foss.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy