210 griser mistet livet etter vannlekkasje

Written by on 25. desember 2022

210 griser skal ha mistet livet i Fauske kommune. Det melder Saltenposten. Ifølge avisa skal en vannledning ha sprukket i fjøset, noe som førte til at gisefjøset raskt ble fylt med vann. Dette skjedde lille julaften. Veterinær og nødslakter kom først til stedet. Politi, brannvesen og Mattilsynet skal også ha blitt kontaktet.
Bønder fra hele distriktet skal ha kommet til for å hjelpe, sier lederen Nordland Bondelag, Trond Bjørkås.
– De fleste ble helt til midnatt for å se til at både dyr og mennesker ble ivaretatt. Det vil jeg gi dem all honnør for. De hjalp til for å berge det som kunne berges, og samtidig ivareta gårdbrukerne som ble rammet, sier han til avisa.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy