100 millioner til satsing på biogass i Sømna

Written by on 16. desember 2022

Styret i Innovasjon Norge har vedtatt å gi Sømna Biogass Eiendom inntil 100 millioner i lån og tilskudd for å etablere et topp moderne biogassanlegg.
– Dette er en satsing som vil ha vesentlig betydning for regional sysselsetting, grønn omstilling av næringslivet regionalt og en betydelig samfunnseffekt, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge i en pressemelding.
Investeringen sikrer minimalt metangassutslipp fra landbruket, CO2-fangst for salg, bedre klima- og miljøregnskap for havbruk og redusert utslipp fra transportnæringen.
– Teknologien og forretningsmodellen som er utviklet for å realisere biogassanlegget, er svært klima- og miljøpositivt. Bioresten blir en fullverdig gjødsel som vil erstatte handelsgjødsel, og skal benyttes i planteproduksjonen på gårdsbrukene, sier fungerende daglig leder Kristian Warholm i Sømna Biogass Eiendom.
Det totale prosjektkostnadene for det nye biogassanlegget er 410 millioner kroner.
(NTB)


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy