Flere fergesamband i Nordland kan bli gratis

Written by on 4. november 2022

Flere ferger blir omfattet av ordningen med gratis ferger, ifølge regjeringen. De vil også gi mer penger til drift av riksveifergene som rammes av prisøkninger.
Flere ferger blir omfattet av ordningen med gratis ferger, ifølge regjeringen. De vil også gi mer penger til drift av riksveifergene som rammes av prisøkninger
– På grunn av prisøkningene den siste tiden blir også driften av ferger rammet. Vi vil derfor foreslå 285 millioner kroner mer til riksveifergene, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).
I tillegg foreslås det at flere ferger blir omfattet av ordningen med gratis ferge, skriver regjeringen i en pressemelding.
Der heter det blant annet at det i budsjettforslaget for 2023 foreslås å utvide ordningen fra 16. august til også å gjelde ikke trafikksvake fergesamband til øyer og andre samfunn uten vei til fastlandet.
Dermed legger regjeringen til rette for at følgende ruter også kan bli gratis:
* Solfjellsjøen–Vandve i Nordland
* Brønnøysund–Sauren–Stortorgnes i Nordland
* Eidhaug – Gjerdinga i Trøndelag
* Hvalerfergen i Viken
For å dekke inn utgiftene til tiltakene blir midlene til mindre investeringer på riksveiene redusert med 241,5 millioner kroner. I tillegg blir bevilgninger til investeringer på jernbanen redusert med 50 millioner kroner.
Forslaget kommer i en tilleggsproposisjon til budsjettframlegget for 2023 og ble lagt fram fredag.
(NTB)


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy