Diabetes blir studium på Nord Universitet

Written by on 14. november 2022

Nord universitet starter høsten 2023 opp videreutdanningen i diabetesbehandling/ omsorg.
Studiet igangsettes etter oppfordring fra Helse Nord, som erkjenner at samfunnet trenger flere sykepleiere med denne fagkompetansen for å møte det som er en økende pasientgruppe.
– Diabetes er en utbredt sykdom og sykepleiere møter personer med diabetes i alle deler av helsetjenestene, sier universitetslektor Veronica Sortland ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap på Nord universitet.
Dagen i dag 14 november er verdens diabetesdag . Tilsammen lever rundt 28.000 personer med diabetes type 1 i Norge.og over 250.000 tusen er diagnostisert med diabetes type 2, viser tall fra folkehelseinstituttet.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy