Bostyrer politianmelder daglig leder etter milliardkonkurs

Written by on 29. november 2022

Selskapet lovet å bygge et luksushotell ved Svartisen og en kunstig halvøy i Bodø. Bostyrer og Oslo tingrett mener det er grunn til å mistenke Miris-sjef Jan Gunnar Mathisen for grovt bedrageri, skriver E24.
Bostyrer Leif Petter Madsen mener det er grunn til å mistenke Mathisen for brudd på seks paragrafer i straffeloven – blant annet for grovt bedrageri, skriver E24.
Mathisen var i flere år daglig leder i eiendomsselskapet Miris, som var morselskapet til Innovasjon og Eiendom.
I sommer anmeldte bostyreren Mathisen til Oslo-politiet.
Selskapet hadde hentet inn penger til blant annet «Svart Hotell», som de hevdet skulle bli «verdens første energipositive hotell», med Snøhetta som arkitekter. De lovet å bygge en kunstig halvøy i Bodø, og hentet inn mange millioner til prosjektet de kalte «Vågshavn».
Disse to prosjektene, som bare er noen få av de mange prosjektene Miris satte i gang, er sentralt for politianmeldelsen.
«For bostyrer fremstår det som om Skyldneren har markedsført og presentert investeringer som var fullstendig urealistiske. Lovnader gitt i prospektene er feilaktige og misvisende, de forespeilede utbyggingene har aldri vært i nærheten av å bli realisert», skriver Madsen i sin politianmeldelse, som E24 har fått tilgang til.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy