Avdekket mindre juks i fiskemottakene

Written by on 11. juli 2022

A-krimsenteret har tidligere avdekket omfattende juks i fiskeindustrien. Årets kontrollaksjon fant derimot langt færre lovbrudd ifølge ei pressemelding.
I 2022 er det avdekket lovbrudd hos 5 av de 14 kontrollerte virksomhetene.
– Bruddene gjelder hovedsakelig arbeidstidsbestemmelsene og har ikke samme alvorlighetsgrad som tidligere, sier Kurt Kolvereid Jacobsen, senterleder for a-krimsenteret i Nordland i pressemeldingen.
Til tross for bedring, har a-krimsenteret fortsatt indikasjoner på at det begås arbeidslivskriminalitet i deler av fiskeindustrien. En gjenganger som avdekkes er brudd på arbeidstidsbestemmelsene hos enkelte virksomheter. Her har næringen fortsatt en åpenbar utfordring.
– Vi finner fortsatt arbeidstakere som jobber opp mot 15 timers arbeidsdager over lange perioder og uten lovpålagt hviletid. I de tilfeller der vi finner gjennomgående og grove brudd som setter arbeidstakeres liv og helse i fare, er det noe vi ser alvorlig på og som vil bli fulgt opp, sier Jacobsen.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy