Andøya overføres til Avinor – Forsvaret skal drifte videre

Written by on 7. juli 2022

Regjeringa har beslutta at flyplassdriften på Andøya skal overføres fra Forsvaret til Avinor. Dette skal skje til neste år.
– Andøya skal ha en viktig plass i det norske Forsvaret i framtida. Vi jobber med å konkretisere ambisjonene for dette. I mellomtiden ønsker vi å ha så tydelig militær tilstedeværelse som mulig, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til NRK.
Det legges opp til at Forsvaret i en overgangsfase skal videreføre militært vakt og sikring. I tillegg til nødvendige støttefunksjoner, brann- redning og plasstjenesten og kapasitet til vedlikehold av bakkemateriell, kjøretøy og utstyr og en tilpasset ledelse.
– Slik har vi forsvarspersonell på plass i den viktige overgangsfasen fram til en varig løsning for Forsvaret på Andøya er på plass, sier han.
– Hvor lang overgangsfase er det snakk om?
– Det er vanskelig å si. Men det vil ta noe tid. Det er først et år til Avinor skal starte overtakelsen. I mellomtiden skal vi avklare det framtidige ambisjonsnivået for Forsvarets aktivitet på Andøya. Så vi snakker flere år før en varig løsning på plass, men i mellomtiden ønsker vi at Forsvarets personell skal drifte så mye som mulig på Andøya, sier Gram.
Gram trekker fram at lufthavna skal videreføres med en lang rullebane også i framtida. Slik skal de ivareta både Andøy Space og Forsvarets behov.
– Vi ønsker at det skal være betydelig militær tilstedeværelse på Andøya framover, også på lang sikt.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy