Hytteeiere i Sverige tapte koronasøksmål

Written by on 7. april 2022

Koronatiltakene grep inn i hytteeiernes rettigheter, men rettighetene var likevel ikke krenket, fordi inngrepene var berettigede, mener Høyesterett. En gruppe nordmenn med hytte i Sverige gikk i desember 2020 til søksmål mot staten fordi det ble innført krav om karantene ved innreise fra utlandet til Norge. Hytteeierne mente at restriksjonene i covid-19-forskriften, ikke var forankret i smittevernloven, og at regjeringen manglet faglig begrunnelse. De mente også at det skulle vært gjort mer omfattende unntak for dem så lenge de unngikk kollektivtransport og ikke hadde nærkontakter i Sverige. De mente dessuten at karanteneplikten var i strid med menneskerettighetene og EØS-avtalen. I alt eier norske innbyggere rundt 12.400 hytter i Sverige.


Current track

Title

Artist

Background
Generated by Feedzy